Retail kassa

voor detailhandel

Het cloud kassasysteem voor detailhandel is geschikt voor gebruik in diverse sectoren:

  • bakkerij
  • bloemist
  • chocolatier
  • decoratie
  • drank- & wijnhandel
  • groenten & fruit
  • papierhandel
  • slagerij
  • textiel & mode
  • traiteur
cloudkassa
Elke zaak heeft zijn specifieke manier van werken, alvast deze kenmerken:

verkoop per eenheid of per gewicht

facturatie

stockbeheer

coupons & loyalty

barcode scanning

multistock & -locatie

backoffice

webshop

koppeling betaalterminal

Wat is POS (Point of Sale)

POS (Point Of Sale) is een kassasysteem via computer die toegepast wordt in retail zaken. In vergelijking met een standaard kasregistersysteem is een POS systeem veel uitgebreider.

Het staat toe om rapporten op te maken en heeft meer functies in beheer en verkoop. Tevens is het met de meeste retail kassa software ook mogelijk om een koppeling te maken met een boekhoudingspakket. Het is vandaag de dag ook mogelijk om een kassasysteem op tablets te hebben.

Een goed voorbeeld is een laptop. Als computerzaak kunnen wij u altijd alle verschillende modellen uit eigen voorraad vrijwel onmiddellijk leveren.

 

Het kassasysteem is het kloppend hart van uw Point Of Sale.

Het zorgt voor een gebruiksvriendelijke manier om artikels te beheren en voorraad op te volgen. U kan snel bestelbonnen, kasverkopen, prijsoffertes en facturen opmaken. Tevens kan de kassasoftware ook gekoppeld worden aan diverse boekhoudpakketten zoals WinBooks, Sage Bob, Exact, Odoo, …

Bovendien kunnen er ook meerdere kassa’s geplaatst worden in één winkel en kunnen verschillende filialen verbonden worden met elkaar.

Cloud POS

De laatste evolutie is momenteel dat kassa software ook als cloud oplossing kan toegepast worden. Dit geeft ongetwijfeld tal van voordelen:

werken en gegevens raadplegen vanop het even welke computer

automatische update en backup

gebruik van mobiel toestellen

 

energie zuinig

eenvoudige hardware

geen eigen investering in software pakket.

Tablet als retail kassa

iPads of tablets zijn zo veelzijdig en performant dat ze ook als een volwaardige kassa kunnen toegepast worden. Ze hebben meteen ook een heel goed werkend touchscreen aan boord en zijn voorzien van Wifi en Bluetooth om te koppelen met scanners en printers,….
Met de standaard browser of via een App kan zo een kassa software bedient worden. Meestal is dit dan een cloud toepassing waarbij de gegevens op diverse toestellen kunnen gesynchroniseerd worden.
Neem zeker ook eens een kijkje op onze speciale website https://www.ipadkassasysteem.be

 

ipad-tablet-kassa-mobiel
retailkassa

Touchscreen

Een touchscreen display wordt vaak gebruikt aan een Point Of Sale computer. Een touchscreen display laat de bediende toe om de computer te bedienen via aanraking op het scherm. Dit kan door middel van een speciale pen/stylus of door middel van een of meerdere vingers. Touchscreen displays bestaan in veel verschillende soorten technologieën en formaten.

Extra apparaten

Barcodescanner

Met een barcodescanner kunt u streepjescodes (barcodes) lezen. Artikelcodes kunnen voorgesteld worden door streepjescodes die sneller en accurater gescand worden dan letter- en cijfercombinaties. Dit wordt meestal altijd gebruikt bij een kassasysteem of in magazijnen. Barcode scanners werken met lasertechniek of via CCD. Ze kunnen aangesloten worden via kabel maar zijn ook draadloos verkrijgbaar. Sommige bluetooth varianten kunnen zelf op iPad gebruikt worden. Barcodes bestaan in allerhande vormen: eendimensionaal (1D, de klassieke barcodes), tweedimensionaal (2D, de gekende QR-code) en RFID (om barcodes draadloos te identificeren door middel van radiogolven).

Standaard automatische geldlade

Een standaard geldlade heeft een robuuste metalen schuiflade. Deze is meestal voorzien van een elektrisch slot zodat de lade kan geopend worden door een commando vanaf de computer of tablet. Ze bevat de nodige indelingen voor de euromunten en -briefjes.

Flip-top geldlade

Indien er weinig ruimte is kan er geopteerd worden voor een flip-top geldlade. De bankbiljetten worden namelijk verticaal gesorteerd wat kleinere buitenafmetingen van de geldlade met zich meebrengt.

Manuele geldlade

Met een manuele geldlade moet u door midden van een druktoets op de zijkant van de lade, uw kassa openen.

Klantendisplay

Met een professioneel klantendisplay kunt u uw klant artikel en prijs informatie laten meelezen met de scans die u maakt. Het is een tweede scherm bij de kassa, als een communicatie met de klant. Bij inactiviteit kan een reclameboodschap worden gepresenteerd. Perfect voor een retail kassa.

Ticketprinter

Een ticketprinter wordt gebruikt om kassa tickets af te drukken. Deze printers drukken meestal thermisch af op hittegevoelig papier. Dit geeft de handelaars de mogelijkheid om af te drukken aan een relatief hoge snelheid en lage kosten. Er zijn namelijk geen inktpatronen nodig in een thermische ticketprinter. De prints worden afgedrukt op een doorlopende rol thermisch papier. Dankzij een mesje (autocutter) in de printer wordt het papier op lengte afgesneden. De ticketprinters bestaan in verschillende uitvoeringen. Ze kunnen verkregen worden met seriële, parallelle, USB en netwerkaansluitingen. Indien ze worden aangesloten in een netwerk waar Wi-Fi beschikbaar is kan er ook draadloos afgedrukt worden.

Labelprinter

Net zoals ticketprinters werken de meeste labelprinters op thermisch papier. Ze worden voornamelijk gebruikt om producten te labelen. Labels bestaan in zeer veel uiteenlopende formaten. Ook deze printers kunnen met verschillende aansluitmogelijkheden verkregen worden. Er bestaan ook labelprinters die op gelamineerd papier kunnen afdrukken. Een voorbeeld hiervan is de Brother P-touch reeks. Deze modellen maken het mogelijk om labels af te drukken die onder alle omstandigheden duurzaam zijn. Ze blijven uitzonderlijk goed, langer leesbaar en hechten langer, zelfs wanneer ze worden blootgesteld aan schuren, extreme temperaturen, industriële chemicaliën en zonlicht.

Cardprinter

Card printers staan u toe om zelf uw kaarten af te drukken. Enkele voorbeelden hiervan zijn: klantenkaarten, identificatie badges, toegangscontrolekaarten, eventkaarten etc. Opties staan toe om te drukken op kaarten met RFID, smart cards met ingebouwde chips en kaarten met magnetische strips. Deze kaarten kunnen allemaal gelamineerd worden voor hoger kaartveiligheid en duurzaamheid.

Service & Support

Lingier Computers heeft jaren ervaring met het installeren en ondersteunen van informatica systemen in handelszaken en bedrijven.
Onze mensen komen de toestellen ter plaatse installeren. Ze zorgen ervoor dat ze naadloos in het draadloos netwerk worden geïntegreerd.

Het kassaprogramma op de tablet wordt in samenspraak met u en uw manier van werken, volledig geconfigureerd. Er volgt dan een opleiding ter plaatse voor de personen die er gaan mee werken. Het programma voorziet in verschillende rechten niveaus en elke gebruiker zijn login code.

Van zodra de installatie voltooid is kan u meteen aan de slag.

Raakt u toch ergens in problemen kan u steeds terugvallen op onze support dienst. Deze is 24/7 beschikbaar en voorziet in interventie per telefoon of ter plaatse. Ook is er een regelmatige check-up voorzien waarbij gecontroleerd wordt als alles nog naar behoren werkt of als er geen software updates vereist zijn.

Onze toestellen zijn uiterst betrouwbaar maar ervaart u toch ergens een technisch probleem, dan zorgen wij voor een snelle garantie afhandeling en beschikt u intussen over een vervangtoestel zodat de onderbrekingen tot een minimum kunnen beperkt blijven.

Retail kassa

Een kassasysteem die geschikt is voor gebruik in een detailzaak zoals: bakkerij, chocolatier, groenten & fruit, slagerij, textiel, …
We kunnen zeker een geschikt kassa systeem voorstellen.