IMAP Wingene – Wat is IMAP e-mail?

IMAP Wingene – De meeste e-mail programma’s ontvangen berichten op enkele verschillende manieren. Hetzij meestal door POP (Post Office Protocol) of IMAP. Een POP client bewaart de e-mail berichten in mailboxen op uw toestel en houdt bij welke e-mails reeds gelezen of beantwoord zijn. Op een bepaald ogenblik zal de client de oude e-mails verwijderen van de server. Indien u meerdere toestellen gebruikt is de kans vrij groot dat u niet alle e-mails op ieder toestel hebt.

IMAP e-mail is een protocol voor het synchroniseren van e-mail. IMAP staat afgekort voor Internet Message Access Protocol. In tegenstelling tot POP3 wordt er bij IMAP rechtstreeks op de mailserver gewerkt. Deze houdt bovendien bij welke e-mails gelezen, beantwoord of doorgestuurd zijn.

IMAP Wingene – De voordelen

De e-mails blijven op de server staan waardoor het mogelijk is om vanaf elke locatie met een IMAP client in te loggen en alle e-mails te bekijken. Bijkomend kan dit vanaf ieder toestel, hetzij een smartphone, tablet, notebook of desktop. Het vroeger gebruikte POP3-protocol moet steeds opnieuw de e-mails ophalen vanop de mailserver.

Als je een mobiele gebruiker bent zorgt IMAP ervoor dat uw postvak er identiek uitziet op ieder toestel. U kunt ook zeer gemakkelijk overschakelen van e-mail client (Outlook, Live Mail, Thunderbird,…).

IMAP is uiterst geschikt voor een zelfstandige die 1 e-mail adres gebruikt en voldoende heeft aan enkel e-mail synchronisatie. Indien u ook uw agenda, taken en notities wenst te synchroniseren dan stellen wij u graag Exchange hosting voor.

Dankzij een eigen domeinnaam kan u perfect gebruik maken van e-mailadressen zoals info@firmanaam.be of john.d@firmanaam.be. Zo bent u niet meer provider afhankelijk zoals dit bij firmanaam@telenet.be of john.d@skynet.be wel het geval is.

Zo kan u perfect uw professioneel e-mail adres op uw drukwerk, bestelwagens, website,… vermelden zonder de vrees dat het plots zal wijzigen en de extra kosten erbij als gevolg.

Ook qua uitstraling kan dit tellen, want zeg nu zelf: een e-mail adres als chevy69@hotmail.com past toch niet in uw bedrijfsidentiteit?

Professioneel e-mail adres

Het enigste wat u nodig heeft om een professioneel e-mail adres te gebruiken is een eigen domeinnaam en hosting.

IMAP
hosted exchange
[us_testimonial author=”Zakelijke klant” company=”IMAP Synchronisatie”]Dankzij IMAP hoef ik geen extra meerprijs te betalen bovenop mijn domeinnaam en hosting om een professioneel e-mail adres te gebruiken.[/us_testimonial]
Hosted Exchange

Hosted Exchange is een oplossing die niet enkel uw e-mails maar ook uw contacten, agenda en taken synchroniseert. Vooral bedrijven die meerdere mailboxen gebruiken hebben behoefte aan een hosted Exchange oplossing. Op de pagina Exchange hosting bespreken we alles in meer detail.