Over Lingier Computers

Reeds meer dan 30 jaar kan u bij Lingier Computers terecht voor diverse diensten en totaaloplossingen voor particulier en KMO’s.
Over de jaren heen hebben wij ons kunnen specialiseren in diverse gebieden.
We hebben een ruime winkel met gratis parking te Oostende op de industriezone nabij de wijk Konterdam. Lingier Computers zweert bij kwaliteitsproducten aan een eerlijke prijs. U vindt bij ons dan ook enkel en alleen hard- en software van topmerken waaronder HPBrotherAcerSamsung en Apple.

KMO’s en zelfstandigen kunnen bij Lingier Computers terecht voor een volledige ICT-oplossing. Van advies en consultancy tot uitwerking van het volledige project, compleet met alle vereiste hardware, software, de implementatie van het systeem, opleiding, onderhoud en support achteraf voor IT-beheerwebdesignhosted ExchangeiPadkassasysteem en printeroplossingen.

Bovendien hebben we sinds enkele jaren een afzonderlijke afdeling binnen Lingier Oostende die zich specialiseert in digitale camerabewaking met erkenning door diverse producenten. Deze bewakingscamera’s werken over IP (Internet Protocol) en dankzij onze jarenlange ervaring in IT sluit iPcams perfect aan in ons vakgebied.

Onze geschiedenis

1988

Ontstaan van Lingier Computerservice. Dirk, Kurt en Niek Lingier richtten het bedrijf op in de Karel van de Woestijnestraat 1 in Oostende. De firma werd algauw aanzien als een pionier in de IT-wereld en was toen uitsluitend gespecialiseerd in softwareontwikkeling en hardware voor KMO’s en zelfstandige ondernemingen. Je kon er toen ook terecht voor de allereerste PC’s.

1989

Release van het softwarepakket voor commercieel beheer “Commerce”, dat toen draaide onder DOS. De IT-wereld evolueerde razendsnel en al gauw raakte de PC stilaan ingeburgerd. Dat was meteen het sein voor Lingier Computerservice om ook de particulier als doelpubliek niet te vergeten. Computers waren dan nog uitzonderlijk met een harde schijf, van Windows was dan nog geen sprake. Een computer AT286 met harde schijf van 40MB met een kloksnelheid van 12MHz betaalde u toen al snel 3000 euro.

1991

Nieuwe winkel

In 1991 opende Lingier een grotere winkel aan de Torhoutsesteenweg 222. Zo was meteen de eerste grote computerzaak aan de kust een feit. Lingier Computers werd een begrip in de regio op het vlak van hard- en software, zowel voor de professionele als thuisgebruiker.

1992

Computer times

Uitgifte van een eigen tijdschrift “Computer Times”. Het internet was toen nog toekomstmuziek dus enkel een papieren versie.

1993

Tour

Windows versie van het programma “Tour” ontwikkeld door Lingier. Een softwarepakket voor rondebeheer.

1995

BIASS

Lingier Computers treedt toe tot Biass, een aankoopgroepering voor de IT-sector. Door samen aankoop kan een groter aanbod aan een goede prijs voorgesteld worden aan de klant.

1998

Selexion

De Biass-leden worden opgenomen in de Selexion-aankoopgroepering. Selexion die een onderdeel is van Euronics Europe, breidt hiermee zijn wit- en bruingoed-aanbod uit met IT, een voor die tijd revolutionaire samensmelting. Lingier Computers wordt een speciaalzaak in de IT-divisie.

2001

Nieuwe winkel

Het aantal klanten bleef stijgen en ook het productaanbod werd alsmaar uitgebreid zodat de winkelruimte in het hart van Oostende stilaan veel te klein werd. In 2001 werd geïnvesteerd in een vijf maal zo grote nieuwbouw op de industriezone nabij de wijk Konterdam, dit is nog steeds de huidige vestiging.

2003

Popsy Boekhouding

Lingier wordt verdeler van het boekhoudingspakket “Popsy

2004

Digitale camerabewaking

Omdat ook camerabewaking meer en meer de digitale toer op gaat, worden we ook actief in de sector van de IP-bewakingscamera’s. Door zijn netwerkkennis onderscheid Lingier Computers zich meteen van de tot dan toe analoge installateurs.

2005

Microsoft Certified Partner en HP Preferred Partner

Diverse medewerkers behalen certificaten van gerenommeerde merken zoals Microsoft en HP. Kort daarop wordt Lingier Computers erkend als Microsoft Certified Partner en HP Preferred Partner.

2006

Nieuw logo

Een nieuw logo wordt ingevoerd.

Logo Lingier Computers

2007

Certified MOBOTIX Partner

2 medewerkers behalen certificaten van Mobotix, een Duitse fabrikant van topkwaliteit IP-bewakingscamera’s.

2008

IT-beheer formule voor KMO’s

Voor de KMO’s biedt Lingier Computers een nieuwe formule voor IT-beheer en support. Dankzij een unieke formule wordt in een onderhoudscontract het volledige beheer van het IT-park in een bedrijf aan een vaste maandelijkse prijs aangeboden. Meteen gaat in heel wat bedrijven de betrouwbaarheid van de IT-infrastructuur flink omhoog!

2011

Apple Authorized Reseller

Lingier wordt Apple Authorized Reseller. Na doorgedreven opleiding kan nu ook dit prestigieuze merk aangeboden worden! Vanaf dit jaar komt ook de smartphone en tablet in een stroomversnelling.

2012

Lancering iPcams.be

Door de sterke groei van de afdeling camerabewaking wordt een apart divisie gecreëerd met een eigen identiteit en website.

2014

Lancering iDwebs & iPadKassasysteem

Door de sterke groei van de afdeling webdesign en kassasystemen wordt ook hiervoor aparte divisies gecreëerd met elk een eigen identiteit en website.