Over Lingier Computers

Reeds meer dan 30 jaar kan u bij Lingier Computers terecht voor diverse diensten en totaaloplossingen voor particulier en KMO’s.
Over de jaren heen hebben wij ons kunnen specialiseren in diverse gebieden.
We hebben een ruime winkel met gratis parking te Oostende op de industriezone nabij de wijk Konterdam. Lingier Computers zweert bij kwaliteitsproducten aan een eerlijke prijs. U vindt bij ons dan ook enkel en alleen hard- en software van topmerken waaronder HPBrotherAcerSamsung en Apple.

KMO’s en zelfstandigen kunnen bij Lingier Computers terecht voor een volledige ICT-oplossing. Van advies en consultancy tot uitwerking van het volledige project, compleet met alle vereiste hardware, software, de implementatie van het systeem, opleiding, onderhoud en support achteraf voor IT-beheerwebdesignhosted ExchangeiPadkassasysteem en printeroplossingen.

Bovendien hebben we sinds enkele jaren een afzonderlijke afdeling binnen Lingier Oostende die zich specialiseert in digitale camerabewaking met erkenning door diverse producenten. Deze bewakingscamera’s werken over IP (Internet Protocol) en dankzij onze jarenlange ervaring in IT sluit iPcams perfect aan in ons vakgebied.

Onze geschiedenis

1988

Ontstaan van Lingier Computerservice. Dirk, Kurt en Niek Lingier richtten het bedrijf op in de Karel van de Woestijnestraat 1 in Oostende. De firma werd algauw aanzien als een pionier in de IT-wereld en was toen uitsluitend gespecialiseerd in softwareontwikkeling en hardware voor KMO’s en zelfstandige ondernemingen. Je kon er toen ook terecht voor de allereerste PC’s.

1989

Release van het softwarepakket voor commercieel beheer “Commerce”, dat toen draaide onder DOS. De IT-wereld evolueerde razendsnel en al gauw raakte de PC stilaan ingeburgerd. Dat was meteen het sein voor Lingier Computerservice om ook de particulier als doelpubliek niet te vergeten. Computers waren dan nog uitzonderlijk met een harde schijf, van Windows was dan nog geen sprake. Een computer AT286 met harde schijf van 40MB met een kloksnelheid van 12MHz betaalde u toen al snel 3000 euro.

Menu