Het Geregistreerd Kassasysteem (GKS) of Horeca Kassa Blackbox is verplicht

Vanaf 1 januari 2015 is het gebruik van een geregistreerd horeca kassa systeem of Fiscale Data Module (FDM) immers verplicht. In de media werd de witte horeca kassa of kassa blackbox al snel blackbox of zwarte doos genoemd, als verwijzing naar de blackbox die ook in de luchtvaart gebruikt wordt. Daarmee is meteen het doel duidelijk van deze blackbox kassa: namelijk dat alle verrichtingen automatisch kunnen geregistreerd worden. Van zodra 10% van uw horeca omzetcijfer voortvloeit uit restaurant- en cateringdiensten moet u een GKS of blackbox horeca kassa systeem gebruiken in uw zaak.

Elke horecazaak kreeg tot uiterlijk 28/02/2015 de tijd om zich te registreren. Daarna ontvangen ze een uiterste implementatiedatum waarop de GKS actief moet zijn. Vanaf 2016 zal de administratie effectieve controles uitvoeren en sancties opleggen binnen de hele horecasector.

cloudkassa

Tablet als kassasysteem gebruiken in restaurant, café, traiteur, …

Met een moderne tablet kan u meer dan enkel surfen of spelletjes spelen! Dankzij de juiste App kan de iPad als een volwaardig kassa blackbox systeem gebruikt worden.

Snelle ingave dankzij het touchscreen

de toetsen met uw menu keuzes zijn zelf instelbaar op diverse pagina’s

afdruk van bar- of keuken orders op meerdere printers mogelijk

afdruk van BTW kasticket met aanpasbare layout

Als alleenstaand apparaat te gebruiken (geen PC nodig)

Gebruik extra apparaten om per kelner bestellingen te noteren

Mogelijkheid om uw eigen iPhone, iPad of iPod als ingave toestel te gebruiken

Alles gekoppeld via WiFi – geen extra bekabeling nodig

ipad-tablet-kassa-mobiel

Extra apparaten

De cloudkassa kan naar wens verder aangevuld worden met extra invoer apparaten voor de kelners.
Dit kan zijn: een ipad of andere tablet, een smartphone, een 3in1 handheld met betaal- en printfunctie, of een specifiek kassastoestel met het Android besturingssysteem.
Er is een mogelijkheid om 1 of meerdere printers aan te sluiten voor tickets: aan de bar, in de koude keuken, in de warme keuken, in de zaal,…
Op een printer kan er ook een geldlade gekoppeld worden die automatisch opent bij het afrekenen als de gebruiker daar rechten voor heeft.

kassasysteem

Service & Support

Lingier Computers heeft jaren ervaring met het installeren en ondersteunen van informatica systemen in handelszaken en bedrijven.
Onze mensen komen de toestellen ter plaatse installeren. Ze zorgen ervoor dat ze naadloos in het draadloos netwerk worden geïntegreerd.

Het programma op de iPad wordt in samenspraak met u en uw manier van werken, volledig geconfigureerd. Er volgt dan een opleiding ter plaatse voor de personen die er gaan mee werken. Het programma voorziet in verschillende rechten niveaus en elke gebruiker zijn login code.

Van zodra de installatie voltooid is kan u meteen aan de slag.

Raakt u toch ergens in problemen kan u steeds terugvallen op onze support dienst. Deze is 24/7 beschikbaar en voorziet in interventie per telefoon of ter plaatse. Ook is er een regelmatige check-up voorzien waarbij gecontroleerd wordt als alles nog naar behoren werkt of als er geen software updates vereist zijn.

Onze toestellen zijn uiterst betrouwbaar maar ervaart u toch ergens een technisch probleem, dan zorgen wij voor een snelle garantie afhandeling en beschikt u intussen over een vervangtoestel zodat de onderbrekingen tot een minimum kunnen beperkt blijven.

iPad kassa met black box

Via het lokaal netwerk wordt de blackbox verbonden met de iPad kassa, zo bekomt u dan een Geregistreerd Kassa Systeem. Die zal dan alle gegevens bijhouden ter controle voor de overheid.

Lingier Computers kan u nu reeds een door FOD MIN goedgekeurd kassa systeem voorstellen.