Microsoft 365 voor iedereen

Microsoft 365 voor iedereen

Iedereen heeft allicht al gewerkt met een of meerdere programma’s uit de Microsoft 365 reeks (voorheen beter gekend als Microsoft Office). De populairste  programma’s  in die verzameling zijn bijvoorbeeld Word, Excel en Outlook.
Maar welke versie van Office staat er op uw computer en is dat wel de beste keuze?
Een eerste groot onderscheid zijn de Microsoft 365 licenties voor thuisgebruik en zakelijk gebruik. De belangrijkste zijn:

Thuisgebruik (incl. btw):
Microsoft 365 Personal € 69,00/jaar  (1 gebruiker)
Microsoft 365 Family € 99,00/jaar (tot 6 gebruikers)

microsoft-365-personal-icons

Voor thuisgebruik is de keuze snel gemaakt. Is het enkel uzelf die met Microsoft 365 wil werken, dan volstaat een licentie Microsoft 365 Personal.  Maar van zodra er meerdere personen in het gezin zijn, die ook met hun eigen Microsoft 365 willen werken, dan is Microsoft 365 Family de beste keuze.
Tot 6 personen kunnen elk beschikken over de Office apps en ook elk een eigen Onedrive cloudopslag van 1TB gebruiken. Elke persoon werkt met zijn eigen bestanden en kan die synchroniseren op 5 toestellen.

microsoft365-portal

Business (licentie per gebruiker):
Microsoft 365 Business Basic
Microsoft 365-Apps voor bedrijven
Microsoft 365 Business Standard
Microsoft 365 Business Premium

Voor zakelijk gebruik zijn er meer keuzes, zodat er voor elke situatie wel een geschikte Microsoft 365 is.

Deze zaken zijn alvast uniek voor Microsoft Business en zijn niet mogelijk bij thuisgebruik!

  • Exchange mailserver die gekoppeld is aan eigen domeinnaam (synchroniseer uw business e-mails, contacten en  kalenders op al uw toestellen.)
  • Gepersonaliseerde e-mail adressen met aliassen en groepen
  • Sharepoint (bedrijfswebsite)
  • Microsoft Teams (groepswerk)
  • Portaal waar de admin de diverse gebruikers kan beheren
  • Extra veiligheid voorzieningen zoals Multi-factor authentication

Eens beslist welke variant het best past bij uw vereisten moet deze ook nog geïnstalleerd worden. Ook de eigen domeinnaam moet dan gekoppeld worden aan mailserver. Dat zijn vrij technische zaken, die wij als Microsoft partner, graag voor u uitvoeren. Zo bent u zeker dat alles naar behoren is ingesteld en optimaal werkt.
Via onze support formule bent u verzekerd van bijstand in het geval er vragen of problemen ontstaan. 

Zoals u merkt zijn er heel wat verschillende mogelijkheden, zeker voor zakelijk gebruik is het niet zo eenvoudig om de juiste keuze te maken. Laat u daarom goed adviseren en vraag een offerte op maat.  

Meer detail op de Microsoft 365 site.

microsoft-365-multi
onedrive

OneDrive

Het gebruik van OneDrive lijkt op het eerste zicht nogal complex. Maar als deze goed ingesteld is op uw toestellen, zal u zich al snel afvragen hoe u dit vroeger zonder deed. Al uw bestanden komen automatisch in de cloud terecht, zodat u gemakkelijk kan verder werken op een tweede toestel. Zelf snel even inloggen op andere computer en een Excel bestand doormailen naar 1 van uw contacten is zo gebeurd. U kan  eenvoudig een mapje delen met vrienden of klanten, om zo bestanden uit te wisselen. Op die manier kan u bijv. snel uw digitale facturen met uw boekhouder uitwisselen.