Onze geschiedenis

'80
'90
'00
'10
'80
1988
1988

De oprichting

Onstaan van Lingier Computerservice. Dirk, Kurt en Niek Lingier richtten het bedrijf op in de Karel van de Woestijnestraat 1 in Oostende. De firma werd algauw aanzien als een pionier in de IT-wereld en was toen uitsluitend gespecialiseerd in softwareontwikkeling en hardware voor KMO’s en zelfstandige ondernemingen. Je kon er toen ook terecht voor de allereerste PC’s.

1989

Een jaar later

Release van het softwarepakket voor commercieel beheer “Commerce”, dat toen draaide onder DOS. De IT-wereld evolueerde razendsnel en al gauw raakte de PC stilaan ingeburgerd. Dat was meteen het sein voor Lingier Computerservice om ook de particulier als doelpubliek niet te vergeten.
Computers waren dan nog uitzonderlijk met een hardde schijf, van Windows was dan nog geen sprake. Een computer AT286 met harde schijf van 40MB met een kloksnelheid van 12MHz betaalde u toen al snel 3000 euro.

1989
'90
1991
1991-1

Nieuwe winkel

In 1991 opende Lingier een grotere winkel aan de Torhoutsesteenweg 222. Zo was meteen de eerste grote computerzaak aan de kust een feit. Lingier Computers werd een begrip in de regio op het vlak van hard- en software, zowel voor de professionele als thuisgebruiker.

1991-2
1992

Computer Times

Uitgifte van een eigen tijdschrift “Computer Times”. Het internet was toen nog toekomstmuziek dus enkel een papieren versie!

1992
1993
Logo Tour

Tour

Windows versie van het programma “Tour”, een softwarepakket voor ronde beheer.

1995

BIASS

Lingier Computers treedt toe tot Biass, een aankoopgroepering voor de IT-sector. Door samen aankoop kan een groter aanbod aan een goede prijs voorgesteld worden aan de klant.

Biass
1998
Selexion

Selexion

De Biass-leden worden opgenomen in de Selexion-aankoopgroepering. Selexion die een onderdeel is van Euronics Europe, breidt hiermee zijn wit- en bruingoed-aanbod uit met IT, een voor die tijd revolutionaire samensmelting. Lingier Computers wordt een speciaalzaak in de IT-divisie.

www.selexion.be

www.euronics.be

'00
2001

Nieuwe winkel

Het aantal klanten bleef stijgen en ook het productaanbod werd alsmaar uitgebreid zodat de winkelruimte in het hart van Oostende stilaan veel te klein werd. In 2001 werd geïnvesteerd in een vijf maal zo grote nieuwbouw op de industriezone nabij de wijk Konterdam, dit is nog steeds de huidige vestiging.

2001
2003
logo_popsy_business

Popsy boekhouding

Lingier wordt verdeler van het boekhoudingspakket “Popsy”.

2004

Digitale camerabewaking

Omdat ook camerabewaking meer en meer de digitale toer op gaat, worden we ook actief in de sector van de IP-bewakingscamera’s. Door zijn netwerkkennis onderscheid Lingier Computers zich meteen van de tot dan toe analoge installateurs.

2005
Microsoft Certified Partner

Microsoft Certified Partner en HP Preferred Partner

Diverse medewerkers behalen certificaten van gerenommeerde merken zoals Microsoft en HP.
Kort daarop wordt Lingier Computers erkend als Microsoft Certified Partner en HP Preferred Partner.

hp_preferred_partner
2006

Nieuw logo

Een nieuw logo wordt ingevoerd.

Lingier Computers logo 2006
2007
Certified Mobotix Partner

Certified MOBOTIX Partner

2 medewerkers behalen certificaten van Mobotix, een Duitse fabrikant van topkwaliteit IP-bewakingscamera’s.

2008

IT-beheer formule voor KMO’s

Voor de KMO’s biedt Lingier Computers een nieuwe formule voor IT-beheer en support. Dankzij een unieke formule wordt in een onderhoudscontract het volledige beheer van het IT-park in een bedrijf aan een vaste maandelijkse prijs aangeboden. Meteen gaat in heel wat bedrijven de betrouwbaarheid van de IT-infrastructuur flink omhoog!

'10
2011

Apple Authorized Reseller

Lingier wordt Apple Authorized Reseller. Na doorgedreven opleiding kan nu ook dit prestigieuze merk aangeboden worden! Vanaf dit jaar komt ook de smartphone en tablet in een stroomversnelling.

Apple Authorized Reseller
2012
Logo IPcams

Lancering iPcams.be

Door de sterke groei van de afdeling camerabewaking wordt een apart divisie gecreëerd met een eigen identiteit en website.

2013

Webshop

Start van de Selexion PC – Lingier webshop. Voortaan wordt het uitgebreide assortiment ook online aangeboden!

2014
iDwebs logo
Logo iPadkassasysteem

Lancering iDwebs en iPadkassasysteem

Door de sterke groei van de afdeling webdesign en kassasystemen wordt ook hiervoor aparte divisies gecreëerd met elk een eigen identiteit en website.

Onze passie drijft onze kennis

+25 jaar
ERVARING
8
MEDEWERKERS
+20000
KLANTEN

Contact

Adres

Zandvoordeschorredeijkstraat 99
8400 Oostende

Telefoon

+32 (0)59 80 82 01

E-mail

info@lingier.be

Openbaar vervoer

Onze locatie is gemakkelijk bereikbaar via het openbaar vervoer. Er is een bushalte op 500m (Gistelsesteenweg). De Lijn

Google+
LinkedIn
YouTube
Vimeo